Вести

Вучевић: Домаћа одбрамбена индустрија расте

Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић присуствовао је потписивању уговора између Министарства одбране и ЈП "Југоимпорт-СДПР" за набавку и модернизацију 92 сложене борбене платформе, за потребе Војске Србије, у укупној вредности од око 13,5 милијарди динара. Осим носиоца уговора, у производњу ће бити укључено и више од 20 коопераната, делом из Одбрамбене индустрије Србије, као и подизвођачи који поседују капацитете да одговоре савременим захтевима у погледу квалитета и рокова испоруке.

Домаћа одбрамбена индустрија расте и развија се и истовремено снажан је и поуздан партнер Војсци Србије и домаћој привреди у целини. Тенденција Министарства одбране и Војске Србије је да настави са опремањем савременим средствима наоружања и војне опреме, која су плод домаћег развоја и произведена у капацитетима домаћих произвођача.

Протеклих неколико година, уз значајну подршку Владе Републике Србије, створени су услови за отпочињање производње савременог наоружања и војне опреме за потребе Војске Србије, ојачано је пословање и потврђен њен статусни симбол регионалног предводника у области производње наоружања и војне опреме.

Потписивању уговора присуствовали су државни секретар у Министарству одбране Немања Старовић, помоћник министра за материјалне ресурсе др Ненад Милорадовић, шефови кабинета потпредседника Владе и министра одбране Жарко Мићин и бригадни генерал Горан Момчиловић, представници Министарства одбране, Војске Србије, групације Одбрамбена индустрија Србије и кооперантских предузећа.

Министар одбране обишао је данас на Сајму изложбене штандове организацијских целина Министарства одбране и компанија Одбрамбене индустрије Србије.

Министру Вучевићу представљени су капацитети компанија и њихов производни програм, а министар је током обиласка искористио прилику да разговара са представницима компанија и да чује њихове утиске о интересовању посетилаца и учесника за приказано наоружање и војну опрему.

На изложбеним штандовима ових компанија на Београдском сајму, министру Вучевићу предочени су и планови за наредни период. Он се уверио у континуиран напредак наших одбрамбених технологија, као и у резултате постигнуте у периоду између два сајма.

Међународни сајам наоружања и војне опреме „ПАРТНЕР“ више од две деценије бележи стални узлазни тренд по броју излагача, средстава, пословних сарадника, посетилаца, као и по публицитету у домаћим и иностраним медијима.

 

 

 

Извор: Танјуг