Вести

Весић: Успостављена два нова директна лета за Грчку

Ове недеље Ер Србија успоставила је два директна лета до Грчке, редовну линију од Београда до грчког острва Родос и сезонску линију од Београда до грчког острва Крф, изјавио је министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре у Влади Републике Србије Горан Весић.

"Летом ЈУ760 покренута је редовна линија до грчког острва Родос, а летом ЈУ744 сезонска линија до грчког острва Крф. Национална авио-компанија ће четири пута недељно саобраћати до Родоса, понедељком, средом, четвртком и суботом, док ће до Крфа саобраћати два пута недељно и то понедељком и петком", истакао је министар Весић.

Министар Весић рекао је да ће наши путници, као и путници из региона имати могућност да брже и комфорније стигну до омиљених дестинација за летовање у Грчкој.

"Ер Србија ове године отвара преко 20 нових линија ка најпопуларнијим дестинацијама у Европи, а после 31 године успостављена је директна линија за Чикаго, као и линија ка великој кинеској луци Тјенђину", нагласио је министар Весић.

"Током маја наш национални авио превозник превезао је 335.363 путника, што је увећање од 83% у односу на мај прошле године", закључио је министар Весић и додао да одлични резултати Ер Србије представљају потврду исправности одлуке председника Александра Вучића о оснивању нове националне авио-компаније.

 

 

 

Извор: Танјуг