Вести

Весић: Србија придаје велики значај јачању сарадње са Кином

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић и министар саобраћаја и транспорта Народне Републике Кине Ли Сјаопенг су у срдачном сусрету разговарали о продубљивању сарадње две земље.

Весић је изразио захвалност Влади НР Кине и кинеским компанијама на помоћи за изградњу и развој српске саобраћајне инфраструктуре.

Рекао је да српска страна придаје велики значај јачању сарадње са Кином у области саобраћаја и транспорта, изразио жељу да се повећа размена са Кином у овој области, као и да се продуби сарадња две земље у областима саобраћајне инфраструктуре, саобраћајне опреме, као и у области водног и железничког транспорта, и да се на овај начин постигну конкретни резултати у односима две земље.

Две стране су се сагласиле о успостављању механизма сарадње на највишем нивоу, као и о потписивању Меморандума о разумевању о сарадњи између два министарства у најкраћем року, као и размени информација о пројектима у области саобраћаја и транспорта, како би се покренула конкретна сарадња.

 

 

 

Извор: Танјуг