Вести

У бањи Лепеница ватерполо камп за децу из Мионице

Деца из Мионице моћи ће да тренирају водене спортове на базенима у бањи Лепеница. Академија водених спортова "Црвена звезда" отвара летњи ватерполо камп који ће радити од 22. до 26. јула. Камп је намењен деци од 7 до 17 година, а могу да се пријаве сва деца са подручја општине Мионица уз сагласност родитеља и лекарско уверење педијатра.

- Мионица је град спота, град младих. У претходном периоду уложили смо значајна средства и реализовали многе пројекте који нам омогућавају да развијамо локални спорт, али и да организујемо велика и значајна спортска такмичења и манифестације. Важно је да се деца баве спортом. А у летњим месецима пливање је најбољи начин да се деца удаље од екрана, и кроз дружење, науче спортској дисциплини, која ће им помоћи да порасту и развију се у здраве, јаке људе - рекао је председник општине Мионица Бобан Јанковић.

Општина Мионица уложиће ове године преко 45 милиона динара из буџета у развој спорта. План финансијских активности који је на основу одлуке о буџету усвојило општинско веће на предлог председника општине Бобана Јанковића обухвата све активности спортског центра, и одржавање девет спортских манифестација и подршку за 15 клубова и организација. Поред тога, захваљујући донацији Дунав осигурања од два милиона динара, почело је уређење кошаркашког терена у центру Мионице. А очекују се додатна средства на конкурсима Владе Србије и надлежних министарства већа од 20 милиона динара.

- Мионица је 2018. године добила Халу спортова, најмодернију у Западној Србији. Ову, највећу и најзначајнију спортску инвестицију у историји општине вредну 113,7 милиона динара, са 73,3 милиона финансирали смо из властитог буџета, а са 44 милиона нас је подржало Министарство спорта. О значају инвестиције не само за Мионицу, него за овај део Србије, сведочи и чињеница да је Халу спортова отворио председник Александар Вучић - рекао је Јанковић.

Академија водених спортова покренута је са идејом да деца упознају спорт на прави начин, од најбољих спортиста, тренера, аниматора, ватерполиста са изграђеном каријером. А та знања и тренерски алати ће остати и домаћим тренерима који могу да наставе да их примењују. Грехота је не искористити потенцијал који имају мионички базени. Истакао је Никола Рађен.

Заинтересовани се могу пријавити на број: 014/3422-280, а формуларе могу преузети на сајту Спортског центра Мионица (www.scmionica.rs).