Вести

ПОЧЕЛИ РАДОВИ НА РЕКОНСТРУКЦИЈИ КОШАРКАШКОГ ТЕРЕНА У ЦЕНТРУ МИОНИЦЕ

Мионица добија савремени кошаркашки терен вредан два милиона динара. Радови на реконструкцији, који су почели пре два дана, биће готови крајем јуна. Постојећи терен биће обновљен и заштићен епоксидном подлогом. Такође, поставиће се зглобни кошеви, нове табле и освежити трибине. Терен ће користити пионирски кошаркашки клуб, али и сви грађани Мионице.

- Након завршетка радова, овај савремени терен наслоњен на новоизграђену теретану на отвореном биће савршено место за рекреацију и уживање у слободном времену Мионичана. Инвестиција у спорт је улагање у здрав начин живота. Залажемо се да наши млади имају што више могућности за правилан развој - рекао је Бобан Јанковић, председник општине Мионица.

Реконструкција кошаркашког терена реализује се у сарадњи с Дунав осигурањем.

На територији општине Мионица регистровано је 18 спротских клубова и организација. У априлу ове године је у Мионици основани и боксерски клуб, који ће се налазити на локацији некадашње аутобуске станице.
Заједно са спортском халом, теретаном на отвореном, кошаркашким и другим спортским теренима Мионица постаје град спорта и град младих.