Вести

Почели радови на другој фази изградње водоводног система Кључка врела

У општини Мионица почели су радови на другој фази изградње водоводног система Кључка врела чиме ће се решити вишедеценијски проблеми и значајно унапредити водоснабдевање у Ђурђевцу, Шушеоци, Клашнићу, Радобићу, Санковићу, Рајковићу, Робајама, Осеченици, Голупцу, Кључу, Мратишићу и Буковцу. Овај пројекат финансира општина а очекује се да радови буду завршени до краја фебруара идуће године. Прва фаза којом је предвиђено постављање водоводне мреже је завршено, а у друга фаза која је почела подразумева извођење радова на изворишту.

"Захваљујући подршци председника Александра Вучића и Владе Републике Србије решавамо деценијске проблеме и на то смо поносни. Када смо говорили да је развој Мионице незаустављив процес, управо смо мислили на ове важне пројекте који ће у великој мери побољшати квалитет живота грађана. Даћемо све од себе да Кључка врела што пре завршимо јер знамо колико је то важно. Добро је да смо завршили и цевовод Котлине-Рајковић који је значајан за овај пројекат. А радићемо и реконструкцију изворишта Орловац и заменићемо азбестне цеви. То су два највећа пројекта из области водоснабдевања, а упоредо радимо још неколико мањих чиме ћемо значајно унапредити ову област у нашој општини", рекао је председник ОО СНС Мионица Бобан Јанковић.

Капацитет изворишта Кључких врела је око 20 литара у секунди, а биће изграђене и две црпне станице.

У општини Мионица ускоро ће почети радове на реконструкцији изворишта Орловац које заједно финанасирају локална самоуправа и УНОПС у вредности од 58 милиона динара. Орловац је извориште које се налази у Осеченица, а са кога се водом снабдевају Осеченица, Кључ, Паштрић, Толић, Брежђе, Радобић, село Мионица.

"У Мионици је 2016. године извршена промена цеви, а са још 900 метара колико је планирано овим пројектом, азбестних цеви у овом водоводном систему више неће бити", изјавио је потпредседник ОО СНС МИоница Дарко Јевтић.

 

 

Извор: Општина Мионица