Вести

Петковић: Косовска полиција жели да сакрије одређене доказе и истину

Директор канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије др Петар Петковић изјавио је да мисији Еулекс није дозвољено да учествовује у истражним операцијама у месту Бањска, јер Приштина жели да сакрије да су убијени Срби убијени на бруталан и мучки начин.

"Зашто сада сви ћуте и зашто нико сем председника Вучића не говори да је косовска полиција сама обезбеђивала место инцидента и није дозволила Еулексу да учествује у томе. Зашто се Еулекс није огласио о томе. Ја ћу вам рећи - Еулекс није учествовао у истрази косовске полиције јер је полиција желела да сакрије доказе и чињеницу да су Срби мучки убијани од стране косовске полиције. То је требало да се сакрије од Еулекса и независне истраге", рекао је Петковић.

Петковић је рекао да тражи од међународне заједнице и независних експерата да изврше независну истрагу и обдукцију уз помоћ српских патолога који би требало да изврше обдукцију. "Имамо информацију да су породице извршиле идентификацију и да је Бојан унакажен. Имам фотографије али нису блуроване. Убијен је из непосредне близине, његова глава је унакажена", рекао је Петковић.

Како је истакао Србија је дошла до поузданих информација, доказа, фотографија, живих речи заштићених сведока шта се дешавало.

"То су искази који су доказани полиграфом да је Бојан Мијаиловић отац двоје деце од 6 година и 9 месеци, супруг, син, хладнокрвоно убијен након што је лакше рањен, пао на земљу и предао се и тако беспомоћан убијен и оверен у главу од косовске полиције. То Свечља и Курти желе да сакрију", рекао је Петковић.

Истакао је да Србија има све доказе и сведоке који су спремни да идентификују све Албанце убице који су учествовали у убијању Срба и додао да је због тога од кључне важности захтев Србије да међународна независна комисија са српским патолозима погледа тела и изврше обдукцију "Приштина крије тела, важно нам је да видимо тела и Бојана и Игора и јасно видимо како су убијени. Реч је о грађанима Србије који су страдали. Ако посматрате ствари из Кутијеве визуре реч је о бруталном убијању чак и грађана које он сматра својим грађанима. Он жели да протера српски народ а оне које не успе да убије. То је доказао овом акцијом. Брутално убиство рањеног човека, то Приштина жели да прикрије", рекао је Петковић.

Додаје да ће бити још тога чиме ће се разоткрити све лажи и преваре Приштине и оних из међнародне заједнице који га подржавају.

"Ми смо јуче тражили од Еулекса званичан допис где тражимо да се изврши додатна обдукција где би наши погледали тела. Већ четири дана Приштина покушава да сакрие тела. У контакту сам са породицама убијених, са Лајчаком и његовим тимом. Јуче је било речи да ће предати тела, па су рекли да Тужилаштво неће днк, а породица инсистира, па да породица дође и да идентификацију. Пошто нема родитеље, тражили су децу што супруга није дозволила, да јој још и децу малтретирају", рекао је Петковић.

Према његовим речима Свечља није дозволио Еулексу да буде присутан и да би се сакрило ко је у редовима косовске полиције који су дошли да убијају Србе, као и да за то српска страна има јасне недвосмислне доказе да су у тим редовима плаћене убице са намером да почисте цео простор и побију све Србе, а који су имали налог да се не враћају док не побију Србе.

"Наш једини захтев свих ових месеци јесте да Кфор буде присутан на северу и да се повуче косовска полиција која нема шта да тражи ту на северу и то по Бриселском споразуму. Од почетка године до овог инцидента упуцано је шест Срба на бистричком мосту. Када се ради о страдалом Албанцу, он је страдао од експлозива а није га нико убио. Он је наишао на барикаде постављане уз експлозив. То говорим да се види права природа свега што се дешавало 24 септембра", рекао је Петковић.

Нагласио је да је Приштина све лагала - и да ће Србија послати војску, која тада није била ни у степену приправности и за убијање у Новом Пазару и да је Радоичић повређен.

"Све живо су лагали и лагаће сваки дан да би показали везу локалних Срба и Војске Србије, а та веза не постоји", закључио је Петковић.

 

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк