Вести

Орлић: Опозиција од себе и своје политике прави ријалити

Председник Народне скупштине Републике Србије др Владимир Орлић коментарисао је, гостујући на телевизији Хепи, протесте које опозиција организује већ недељама уназад, том приликом истакао је да су они пре свега кукавице које се крију и не желе да преузму одговорност за своје поступке и дела.

"Дешавања у скупштини и протести који се организују су уствари повезане теме, тачније можемо рећи једна тема. И у једном и у другом, коло воде исти, то је једна иста група политичара бившег режима. Они покушавају да нешто на вику и дреку ураде у скупштини, исти ти су формлани организатори скупова који се одржавају и онда видите како имају неки проблем са тим да се то зна или каже, и онда измисле да су они као нека техничка подршка. Ти људи се све време крију, не смеју да изађу пред грађане које позивају да изађу на улице, управо због питања одговорности. Они траже да се утврди одговорност свих у Србији, због тешке трагедије која се догодила, и онда кажу нисте ви криви, али хоћемо да причамо о одговорности, то је политичка злоупотреба, срамна и брутална злоупотреба, да би покушали да се тим поводом обрачунавају са људима који су им политички противници. А са друге стране не желе изборе, па наравно да неће јер они немају храбрости ни да изађу за говорницом на скупу који они организују, јер знају колико их људи "воле", али желе да причају о дговорности. А овамо се крију да су они организатори протеста, да би избегли одговорност, јер када ви потпишете и стојите иза неког скупа и на том истом скупу се некоме прети смрћу, ви прузимате одговорност за то. Онда се они као организатори тада крију и фолирају и кажу како немају везе са тим, и где је ту одговорност онда, него се крију као кукавице, ту се већ види да ствари не функционишу на прави начин, и зато их је сваки пут све мање", рекао је Орлић, а потом је говорио о дешавањима у Скупштини и о неозбиљности посланика који траже седницу, а онда се на исту не појаве.

Што се тиче седнице у Скупштини њих никада нема, половина њих није ту, јер они имају и друге обавезе и послове. Може се десити да се неко разболи, да се неколико људи разболи, али да половина њих не буде присутна и да за то постоји објективно образложење, то је немогуће. То само показује да њих ништа не занима, понашају се како желе, долазе када желе, а онда се бусају и кажу ми смо посланици, ако сте посланици онда исти ти посланици морају бити у Скупштини. Дужни су да покажу бар мало озбиљности, ако су већ тражили седницу, зар је тешко да бар већина дође, што не дође бар свако ко је то потписао. Њих дође око 30, и онда ми чекамо и чекамо и онда звање, натезање и после свих мука појави се њих 40. Њима је само стало до камере, до позорнице, претворили су своју политику и себе у један ријалити, да се сликају за друштвене мреже и то је њихов једини анганжман, а ништа за народ нису урадили", истакао је Орлић.

 

 

 

 

Извор: ТВ Хепи