Вести

ОПШТИНА МИОНИЦА ГРАДИ ДЕЧЈЕ ИГРАЛИШТЕ У БАЊИ ВРУЈЦИ

Општина Мионица изградиће ново дечје игралиште у центру Бањи Врујци. Игралиште ће се налазити у близини главне чесме. Пројекат је најавио председник општине Мионица Бобан Јанковић који је заједно са директорком Туристичке организације Мионица Бојаном Глишић и директором ЈКП „Водовод Мионица“ Зораном Читаковићем, обишао Бању Врујци ради дефинисања припремних активности и радова за предстојећу туристичку сезону. Најављено је уређење обале реке Топлице. Поред постављања парковских клупа најављено је чишћење, кошење, садња цвећа, фарбање мостова и кандалабера. Договорено је да се уклоне оборене бандере, уреде чесма, парк и шеталиштe.

- Мионица обилује туристичким потенцијалима. Бања Врујци представља туристички бисер западне Србије. Здравље, чиста вода и природа су заштитни симболи Бање Врујци. Изузетно смо захвални републичкој Влади која нас је укључила у програм „Србија 2025“, који ће нам помоћи да ове лепоту Бање Врујци сачувамо за нашу децу, за нове генерације Мионичана - рекао је Јанковић.

По речима директорке Туристичке организације Мионица Бојане Глишић планирано је и постављање нових инфо табли за туристе. Глишићева је навела да се у ТО вредно припремају за предстојећу сезону. Реализују се и пројекти „Градови у фокусу“ и „Упознајте Србе у Мионици“. Такође, осмишљавају се и нове етнолошке радионице и религијске туре, ради обогаћивања туристичке понуде Мионице.
Општина Мионица определила је 31 милион динара за развој туризма. Додатна средства очекују се и из пројеката надлежних министарстава. Туристички објекти у општини Мионица располажу са 796 лежајева, а према статистичким подацима у 2020. години регистровано је 8 388 посетилаца за читаву територију Мионице