Вести

Настављени радови на обнови централне пешачке зоне у Мионици

У Мионици су настављени радови на главном шеталишту и парку у центру који ће у потпуности бити реконструисани и добити нови изглед. Прва фаза радова у једном делу парка је завршена у јуну ове године, а сада су настављени радови у другом делу где ће старе плоче бити замењене новим, уграђено патерно осветљење, постављене нове клупе, уређено зеленило. Овај пројекат заједно спроводе општина Мионица и Министарство туризма и омладине. План је да радови буду завршени до краја фебруара.

Пројекат реконструкције парка у великом мери ће  улепшати амбијент Мионице. Чекали смо више од пола века да централни део Мионице добија изглед какав заслужује. Један део смо завршили, а сада почињемо и други.  Даћемо све од себе да у што краћем року завршимо радове и да уредимо место окупљања свих Мионичана и туриста. Захваљујем се Влади Републике Србије која на сваком кораку улаже у нашу општину – рекао је Бобан Јанковић, председник општине Мионица.

У Мионици је реконструисано  око 6 километара тротоара у вароши, а завршена је прва уметничка галерија – Пиуликин легат. А у плану је и наставак радова на изградњи Куће Колубарске битке и Омладинског клуба.

Мионица је у претходнном периоду добила нови изглед, реконстуисали смо тротоаре, реновирали школе, изградили топлану на биомасу, спортску халу, обновили Културни центар, асфалтирали саобраћајнице и још много тога. И ту се не заустаљамо, наставићемо да градимо нашу општину и да на сваком кораку  унапређујемо квалитет живота - додао је Јанковић.