Вести

МИОНИЦА ДОБИЛА ЕЛЕКТРОНСКИ ШАЛТЕР, ГРАЂАНИ БЕЗ ЧЕКАЊА ДО ДОКУМЕНАТА

Општина Мионица отворила је нови електронски шалтер у оквиру еУправе. Шалтер је постављен у Услужном центру у згради општине. Грађани се већ од данас могу јавити и отворити свој налог.

- Општина Мионица унапређују управу. Убрзаћемо процес добијања докумената, јер желимо да будемо служба која грађанима олакшава живот. Мионичани више неће морати да чекају. Уштедеће драгоцено време. Од својих кућа, уз мобилни телефон, моћи ће да заврше све административне послове. Велики су бенефити које нам доноси еУправа – рекао је председник Бобан Јанковић.

Уз личну карту, грађани ће на шалтеру добити корисничко име и лозинку, као и инсталацију на мобилном телефону. Општина Мионица именовала је администраторе и шалтерске службенике који су прошли обуку. Они ће бити на услузи грађанима и објаснити им начин рада Портала. По отварању налога, грађани ће добити и одштампане податке за сваки следећи улазак на Портал.

Портал нуди око 500 услуга. Грађани могу заказати свој термин за преузимање личних докумената, плаћање пореза, добијање решење из катастра у своје еСандуче. Такође, уписивање деце у вртић или школу су једна од услуга Портала.

Приликом отварања шалтера, Јанковић се захвалио Налед-у и Канцеларији за ИТ и еУправу на сарадњи и истакао да је од посебне важности да у време пандемије избегавамо гужве и да ће Портал постати одличан сервис грађана.

Налед у сарадњи са Канцеларијом за ИТ и еУправу, уз финансијску помоћ Европске банке за обнову и развој спроводи пројекат унапређења електронске доставе докумената грађанима и привреди од локалне самоуправе. Отварањем налога на порталу, еУправа омогућава што већем делу становништва да постану еГрађани.