Вести

Мештани мионичког села Планиница добили 1,8 километара новог асфалта

Више од 200 становника мионичког села Планиница добило је асфалт ове године. Некадашњи макадам који је водио до центра села, где се налазе црква и школа, сада је асфалтиран, а у овом делу је 2018. године урађен је и мост на Сувоборској реци у вредности од 13,7 милиона динара. Поред тога, тада је извршена и регулација дела речног корита.
-Настављамо са политиком развоја наше општине. Свако село нам је подједнако важно. У овој години асфалитирали смо око 50 километара путева у целој општини. Асфалитрали смо и пут у Планиници у дужини од 1,8 километара, који има вишеструки значај, и за мештане, а и за центар села где се налази школа. Заједно са мостом који смо раније завршили, нови асфалт ће центру Планинице дати нови изглед, а додатно олакшати становницима тог краја-рекао је Бобан Јанковић, председник општине Мионица.
Он је додао и да је 2021. година инвестиција за Мионицу.
-У овој години почели смо реализацију капиталног пројекта изградње канализације. На тај пројект дуго се чекало, а ми смо успели да започнемо реализацију. Поред тога, почели смо и радове на индустријској зони која ће грађанима Мионице донети нова радна места-истакао је Јанковић.
У више од 30 мионичких села ове године стигао је асфалт, а нека од њих су први пут асфалтирана као што је Голубац.