Вести

Хуманост на делу

Општински одбор СНС Мионица је подржао акцију мионичана доброг срца, сакупљање помоћи, ствари и опреме за бебе, за близнакиње из Вировца. Акција је трајала неколико дана у току протекле недеље и том приликом сакупљене су пелене, оделанца, бекинце, патофне, играчке, а у плану је и набавка још хигијенских производа који су неопходни за негу.

- Наша деца су наше највеће благо. Захваљујући акцији и добрим људима Мионице, успели смо да обезбедимо најнеопходније ствари. Знамо колико је средстава потребно за одгајање деце  и зато ћемо уложити напоре да побољшамо услове у породици Маринковић. Хуманост нас повезује, чини нас бољим људима. Морамо се међусобно помагати и ослањати једни на друге. Изазови су свуда око нас, а само заједничком борбом можемо их савладати и учинити нашу Мионицу бољим место за живот - рекао је председник Општинског одбора Бобан Јанковић.

Да Мионица брине о  развоју деце, показује чињеница да се у последње четири године, на предлог председника Бобана Јанковића, бесплатно додељују колица, седишта и новац у износу од 40 хиљада динара за сваку рођену бебу. Реконструкцијом образвних установа на територији општине омогућени су најбољи услови за квалитетно образовање ученика.

Општински одбор се више пута одазвао акцијама овог типа и показао значај заједништва и солидарности међу грађанима.