Вести

Глишић: Водимо рачуна искључиво о интересима Србије

Председник Извршног одбора Српске напредне странке говорио је, у емисији "Добро јутро, Србијо", о спекулацијама да опозиција не бира савезнике против председника Александра Вучића, причама о наводним планираним атентатима, енергетској кризи која не јењава, али и стању на Косову и Метохији.

- То говори о њиховој безбедности. И колико би погубно било да такви људи било шта одлучују у Србији. Никада од њих нисмо чули ниједну идеју или реченицу о томе како би учинили живот бољим, сем те мржње, а она је усмерена према председнику Александру Вучићу, а савезници су они за које сматрају да могу да им буду подршка и да добију који проценат више. Нека се не чуде што из избора у изборе бележе све горе резултате. Када људи виде са колико површности излазе пред народ, није ни чудо. Људи траже сигурност, када гледате из призме породице, свака породица тражи оно што јој је неопходно за живот, на првом месту сигурност. Политика која је до сада вођена је била мир и стабилност, тражења најбољих решења. Нека луда времена су у свету, то није ништа ново, имамо утисак да ће ствари отићи дођавола, као пред смак света, објаснио је Глишић и додао:

- Питамо се шта је следеће, да ли ће доћи до катастрофе, да стотине година не би могле да нас врате у пређашње стање. Наше државно руководство се труди да води рачуна искључиво о интересима Србије, без додворавања било коме, него да грађанима обезбеди да живе што боље. Када испуните све своје обавезе из споразума, а друга страна не, а позива се да сви поштују Бриселски споразум, онда је то смешно. Мислим да у једној таквој изјави доста тога кажу, нарочито да Курти ништа не доноси на своју руку, већ под окриљем неких светских сила моћи. Ако желе да се споразуми поштују, они то могу и да ураде, а када кажу да то није изводљиво, у то више ни дете не верује. Није лако наћи позицију Србије да заштити свој национални интерес, а да сачувате мир и стабилност, рекао је Глишић.