Вести

Глишић: Битно је дефинисати јасну политику која ће се спроводити

Гост емисије "Добро јутро Србијо" био је Дарко Глишић, председник Извршног одбора Српске напредне странке, а данашња тема базирала се на формирању нове Владе, мандатарки Ани Брнабић, али и Глишићевој изјави да ће "министри бити они који иду на ноге грађанима" - а управо ова реченица наишла је на интересовање грађана.

"Пре свих тих кадровских решења битно је дефинисати јасну политику која ће се спроводити у мандатном времену који је испред нас. Уколико то буде политика за коју смо се до сада залагали, за веће плате, инфраструктурни, привредни напредак, очекујем да ће бити успеха. Они људи који буду могли да одговоре таквим очекивањима ће се наћи поред мандатарке Ане Бранабић у новој Влади. Очекујем да то буде у другој половини септембра, битно је само да се направи јасна политика и јасан програм. То је озбиљан посао, не ради се само о предлагању људи који ће седети у фотељи, не ваде се људи из рукава, кадровски предлози су веома важни. Ана Брнабић треба добро да размисли ко ће бити кандидати за све ресоре у њеном кабинету који ће се законом у Влади донети. Временски оквир ништа не значи, пар дана раније или касније. Следи борба да зиму прегурамо на што бољи начин, да грађани што мање осете", објаснио је Глишић, па се осврнуо и на чест страх јавности да би нови талас корона вируса који се најављује могао додатно да наруши стабилност, с обзиром на то да осећамо глобалну енергетску кризу.

"Не можете утицати на то да ли ће се корона вратити, није настала код нас, носили смо се добро са глобалном пандемијом, држава је обезбедила све неопходно, респираторе, кревете у болницама, вакцине. Требало би да одзив на вакцинацију буде већи, али шта је – ту је. Корона нам није служила као изговор да стагнирамо, ништа није трпело, сви радови су и даље у току. Сад је свету проблем рат Русије и Украјине, кукају, лелечу, јер не умеју да се носе с проблемима. Код нас је другачије, али ми отворено говоримо и боримо се. Молимо грађане да разумеју колико је тешко, колико се председник Вучић бори. И ми трпимо последице, због економске егзистенције на глобалном нивоу, али ми не одустајемо чак ни од инфраструктурних пројеката", истакао је између осталог Глишић.