Вести

Брнабић: Данске инвестиције у Србији постигле добре резултате

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић разговарала је са министром спољних послова Краљевине Данске Ларс Локе Расмусеном о билатералној сарадњи, европским интеграцијама Србије, као и актуелној ситуацији на Косову и Метихији.

Председница Владе истакла је да Србија, инвестицијама и улагањем у иновације и ИТ сектор, као и убрзану дигиталну трансформацију, настоји да створи нове економске вредности, које ће остварити дугорочну стабилност наше земље.

Брнабић је оценила да су данске инвестиције у Србији постигле добре резултате, додајући да очекује да ће повољна економска кретања допринети већем интересовању инвеститора и компанија из ове земље.

Потенцијалну сарадњу, како је додала премијерка, две земље могу постићи у областима иновација, биотехнолигије, али и здравствене заштите и зелене енергије, областима у којима Данска остварује завидне резултате.

Шеф данске дипломатије пренео је подршку Данске европском путу Србије и свим напорима које улаже у реформским процесима.

Брнабић и Расмусен истакли су, имајући у виду актуелна дешавања на Косову и Метохији, да је очување мира и стабилности од пресудног значаја, и у том смислу нагласили неопходност смиривања тензија.

Брнабић је апострофирала  значај даљег међународног присуства на Косову и Метохији и имплементацију Бриселског споразума, у циљу очувања мира и стабилности и заштите српског становништва у покрајини.

 

 

 

Извор: Танјуг