Општински одбор Српске напредне странке Мионица: Да се никада не заборави!

Општински одбор Српске напредне странке Мионица подсећа грађане да се никада не сме дозволити да се забораве злочини и агресија које је спроводио НАТО над Србијом 1999. године када је бачено 22 000 тона пројектила, 15 тона осирмашеног уранијума, и када су разорене школе, болнице, убијени цивили и деца.

Пре 24. године напали су српски голоруки народ под изговором да „спречавају хуманитарну катастрофу“. Страдало је 2.500 недужних цивила, и то само зато што су били грађани Србије.

Последице су катастрофалне. Осиромашени уранијум из НАТО ракета и пројектила штети нам и данас, 24 година касније.

Не заборављамо нашу децу, трогодишњу Милицу Ракић, двогодишњег Марка Симић, једанаестомесечну Бојану Тошовић, шестогодишњег Бранимира Стојановића, седмогодишњег Ивана Иванчића, трогодишњег Марка Ивановића и још десетину малишана.

Дужни смо да говоримо о злочину силних, да бисмо јаче нагласили доборту. Дужни смо да се сећамо наших хероја који су дали своје животе за нашу државу.

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ

СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА