Вести

Улице у Мионици добиле нове тротаре, радови на рехабилитацији се настављају

Најфреквентнија улица у Мионици, Др Јове Алексића добиће нове тротоаре са обе стране, чиме ће се значајно унапредити безбедност пешака. Средином септембра започети су радови на рехабилитацији тротоара у Мионици за које је Влада Републике Србије определила 18,2 милиона динара. У Колубарској улици, кнеза Грбовића, Др Љубомира Михаиловића и Раке Тешића радови су завршени, а рехабилитација тротоара се тренутно изводи у улици Др Јове Алексића, а потом ће започети и у улици Војводе Мишића.

-Наша варош добија нови, лепши изглед. Више улица у центру биле су без тротоара и то је утицало на безбедност пешака и отежавало саобраћај. Сада смо то успели да решимо. Знамо колико се чекало да једна од најпрометнијих улица, Др Јове Алексића добије уређене тротоаре са обе стране. Ускоро и то завршавамо-рекао је Бобан Јанковић, председник општине Мионица и додао да Мионица добија модеран изглед и постаје привлачније место за туристе.

Нови тротоари у дужини од 4 километра у вароши, обезбедиће грађанима уређеније и безбедније улице.

-Мионица тежи да постане туристички центар. Започели смо и изградњу Куће Колубарске битке. Нови линијски парк постаће кутак за одмор свих Мионичана и туриста. Радимо на развоју наше општине-казао је Јанковић.

У општини Мионица у току ове године асфалтирано је око 50 километара путева, док су нека села и први пут добили асфалт. Да у општини и даље траје грађевинска сезона потврђују радови на рехабилитацији тротоара, индустријској зони у Радобићу, као и радови на адаптацији и доградњи Културног центра, где ће бити изграђена Кућа Колубарске битке.