Саопштења

Јанковић: СПС да одлучи да ли је власт или опозиција у Мионици

Општински одбор Српске напредне странке у Мионици позива председника Социјалистичке партије Србије Ивицу Дачића да се изјасни да ли је његова партија опозиција или власт у Мионици.
СПС је са три одборника у Скупштини општине Мионица у коалицији са Српском напредном странком која има има 31 од 39 одборника. СПС-у је према коалиционом споразуму припало и место члана Општинског већа. Упркост чињеници да је СПС власт како на локалну тако и у још увек актуелној репубичкој Влади, њени локални функционери се понашају као опозиција и отворено нападају и републичку и локалну власт.
ОО СНС-а пита Ивицу Дачића, да ли одборник СПС-а у Мионици Миливоје Мићко Ћосић, оптужује локалну власт и републичку Владу уз његово знање и дозволу, или то чини самоиницијатвно? У низу Ћосићевих опозиционих испада из фотеље власти посебно је занимљива његова критика наводних еколошких проблема.
Бобан Јанковић, преседник ОО СНС-а који је трећи пут заредом изабран за председника општине Мионица, истиче да је крајње лицемерно да заштиту животне средине критикује особа која је била помоћник министра и која припада странци чији је функционер Горан Триван три године био министар за заштиту животне средине, и у чијем мандату ниједан једини динар није инвестиран у побољшање еколошких услова у Мионици.
- Тада је ћутао, и на друштвеним мрежама није глумио опозицију. Критичар Владе Србије постао је сада када се у заштиту животне средине улажу десетине милиона евра, у пречистаче отпадних вода. канализацију, паркове, чишћење и санацију депонија.
Можда локалним социјалистима смета чињеница што ће СНС решити сва еколошка и комунална питања, и Мионицу претворити у просперитетну и богату општину. ОО СНС-а потезе локалних функционера СПС-а тумачи као акт недопустивог политичког безобразлука и дволичности. Сматрамо да је, најблаже речено, политички неморално јавно критиковати коалиционе партнере, а у исто време уживати у привилегијама и бенефитима власти - каже пресдедник ОО СНС-а Мионица Бобан Јанковић.
Јанковић поставља питање да ли је СПС-у оваква лојалоност манир, да ли се може очекивати да се оваквим прљавим триковима почну служити, и да ли се већ служе и на републичком нивоу?
- ОО СНС, у циљу наставка политичке сарадње, очекује да Ивица Дачић каже да ли је СПС део власти у Мионици, или је пршао у опозциони табор, а да нас о томе није обавестио. И, уколико јесте власт, да својим локалним функционерима објасни да се политика не води на друштвеним мрежама него у институцијама. Уколико се то не деси, а овакви политички испади се наставе, СНС у Мионици ће и без објашњења разумети на коју су страну прешли социјалисти, и предузеће кораке у складу са тим - истиче председник општине Мионица и ОО СНС-а Бобан Јанковић.

Мионица, 23. јун 2022. године